My nevíme co jste si ujednali ve smlouvě, když obsahu nerozumíte nemáte nic podepisovat, máte se poradit se daňařem/právníkem protože postoupení pohledávky se někdy musí danit. Možná si představují ukončení spolupráce tak, že od nich tu pohledávku zase koupíte zpět a udělá se zápočet - jestli jste si to s nima dohodla ve smlouvě o postoupení, tak to bylo neprozíravé, slušně řečeno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 6. 2020 15:20
Dobrý den, přes insolvenční agenturu jsem na základě smlouvy o postoupení pohledávky postoupila smlouvu 3. straně, za smluvenou úplatu, splatnou do 60ti dnů od podpisu.
Po uplynutí sjednané lhůty mi pán z agentury řekl, že se dlužníka nepodařilo kontaktovat a že pohledávka je z jejich pohledu nevymahatelná a že tedy posílá novou smlouvu o ukončení spolupráce. Měla jsem za to, že smlouvu o postoupení si odemně závazek odkupují, bez ohledu na to, zda si pak od dlužníka pohledávku vymůžou, nebo ne a že mě bude vyplacena alespoň poměrná část dluhu, na které jsme se dohodli. Chci se tedy ujistit, než jim pošlu podepsanou smlouvu u ukončení, že semnou agentura nevyběhla..
Předem moc děkuju za radu.
Tereza D.