Jestliže váš hrubý příjem byl menší než 68.000,- Kč za rok, tak si slevu manžel uplatnit může. S vaším přiznáním to nesouvisí.
Vaše Přiznání k dani z příjmu FO a možnost uplatnění slevy na manželku u Vašeho manžela spolu vůbec nesouvisí.
Vy si můžete podat své Přiznání k dani z příjmu FO, uplatnit slevu na poplatníka.
Váš manžel nebude při uplatnění slevy na manželku zohledňoval "jen" příjmy ve Vašem Přiznání, ale i další Vaše příjmy - například pokud byste měla příjem z PPM (do Vašeho DAP se neuvádí, ale do "příjmů manželky" ano), nebo příjmy od daně z příjmu osvobozené (třeba příjmy z prodeje nemovitosti, kdy příjmy jsou u Vás "osvobozené", ale do do "příjmů manželky" se počítají) atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 6. 2020 8:03
Dobrý den, prosím když mám příjmy za rok 2019 na dohodu o provedení práce ve výši 60.000 Kč, kde jsem podepsala prohlášení a další příjem u jiné firmy opět na dohodu o provedení práce ve výši 6.201 Kč, kde mně byla stržena srážková daň ve výši 930 Kč.
Je nutné podávat daňové přiznání? Děkuji