A co zavolat policii, která zjistí, komu auto patří a nařídí odtah? Ale vlastně - vždyť přece víte, čí to auto je, když dříve přišel dopis. Telefonní kontakt tam na něj nebyl, abyste mu zavolal, aby okamžitě z cizího pozemku odjel? Ale to, co píšete, se mně teda nějak nezdá. Neumím si představit, že cizí člověk mi urazí zámek od vrat a klíďo píďo vjede na můj dvůr, kde nechá zaparkované své auto. Není v tom ještě něco?
Ohledně nařízeného odtahu bych byla skeptická, nejedná se o ochranu veřejného zájmu, ale o soukromoprávní záležitost. Kdo je zřejmě provozovatelem vozidla, tazatel či matka ví, takže taky nic. Škoda nižší než 5 tisíc, přestupek.
Je tam BO spočívající v neplacení za užívání zahrady, ale jim o peníze asi nejde, potřebují auto pryč. Jedině občanskoprávní cestou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 6. 2020 19:16
Matka je důchodce,přišel dopis s nabídkou potřeby parkovat na jejím pozemku u chaty.Zamitla doporučeně.Ted uražený zámek a svévolně parkuje na zcela oploceném pozemku.Vznika matce odpovědnost za cizí vozidlo?Mužů regulérně složit materiál do vjezdu,nechat řemeslníky pracovat.Nebo musím brát zřetel,že mohou poškodit ilegálně parkující vozidlo.Ze už nevyjede přes materiál.Od loňska jsme nebyli a najednou vozidlo za zavřenou bránou.Zatim nesehnal majitele, nicméně bych rád opět zamknul.Je v Posázaví a každý poleze.Tim nevyjede že.Obcansko právní vím, značně pomalé.Muzu neřešit a zahájit úpravy na soukromém pozemku bez ohledu na to co stane s vozidlem? Překáží jako přímo v jediném vjezdu.Zrusil jsem kvůli tomu stavební kontejner, precijenom zablokovat vozidlo tam, právně nevím.