Re: užívání stavby
Díky, tam jsem před chvílí byla. Rozhodně neporadí, nevědí! Když jsem se zeptala, že revizi hromosvodu mám z loňska, tak jestli musí být nová, tak se mě zeptal, jestli je platná. Člověk na stav. úřadě a ptá se, jestli rok stará revize je platná... Co k tomu říct. Až teď jsem si všimla, že jste napsal za pozornost - tak to bych si netroufla - v obrovské místnosti tam sedí dokola úplně všichni - od matriky až po pokladnu - asi 15 lidí v půlkruhu. A navíc nemáme se rádi - na jiném domě nám nebyli za tři roky schopni napsat stav. povolení (nesouhlas sousedů s přístavbou dětského pokoje), aby prošlo na kraji.
Je to, že tam mám pracovnu s počítačem a byla tam zkolaudovaná cvičebna také užívání v rozporu s kolaudací - na pokutu? Díky
Re: užívání stavby
Tak Vám nezbývá, než buď zajít na vyšší stavební úřad, nebo angažovat problematiky znalého odborníka - na stavebnictví specializovaného advokáta nebo autorizovaného stavaře (www.ckait,cz)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 12. 2005 9:38
Mám zkolaudovaný dům jako wellness studio, už dávno nefunguje, zůstalo jen solárium a ubytování, chci v 1 či dvou místnostech prodávat starožitnosti, v bývalé cvičebně je pracovna, kde dělám i-obchod, v původní jídelně by měl být obchod.
Co je pro mě výhodnější - udělat změnu užívání na obchod (a musí být konktretizováno - jaký obchod? nemělo by to bát stavebnímu úřadu jedno?)- je s tím tedy taková spousta papírování - hasiči, hygiena, vlastnické právo, dokumentace s razítkem, revize el.,plynu,hromosvodu,(nebo ještě něco?) nebo se na to vykašlat a převést to nazpátek na rodinný domek. Jak by to bylo potom s tím, když bych vyskladňovala zboží prodané po internetu z domova? Nebo doma vykupovala? Asi blbost, co? Ale chci se během několika let přestěhovat, takže třeba zase v tom domě bude něco jiného a přijde mi to jako strašné vyhazování peněz pořád to měnit. Může mi někdo poradit, má někdo zkušenosti s podnikáním doma v rodinném domku - co musí a co nemusí být. Děkuji