DPH u obědů od 1.5.2020 u zaměstnanců

  • (neregistrovaný)

    8. 6. 2020 7:56

    Dobrý den,
    Zaměstnancům poskytujeme obědy. Z restaurace nám je dovezou v menu boxu (zatavená krabička). Zaměstnanci je jedí v naší jídelně, mají zde k dispozici talíře, příbory, mikrovlnku na ohřátí, teplou vodu na umytí.
    Mohli by jsme od května účtovat zaměstnancům obědy s DPH 10%. Dalo by se to považovat za stravovací službu i když zaměstnancům neposkytujeme obsluhu.
    Dle výkladu GFŘ o sazbách DPH od 1.5.2020 si vykládám že poskytujeme k obědům doplňkovou službu - zajistíme právě ty prostory - stoly, příbory, talíře, soc.zařízení. Nezajišťujeme ale obsluhu - tak právě stále váhám k jaké sazbě DPH se přiklonit.
    Máte někdo podobný případ.
    děkuji za rady

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 6. 2020 9:44

      Jana N. (neregistrovaný)

      vzhledem k tomu, že si to jídlo v zatavené krabičce mohou odnést pryč a jíst na
      pracovišti, těžko se rozdělí, kdo co kde sní, zda na talíři či sebou, přiklonila bych se k 15%

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).