Odesílání 1 exekuce na více účtů

• 10. 6. 2020 8:36

Dobrý den,
    poradí mi někdo, zda po mě jako po zaměstnavateli může chtít VZP srážet a odesílat 1 exekuci našeho zaměstnance pod 3 variabilními symboly a na 3 různé účty a určit pořadí, že jako první srážet a odesílat exekuční náklady, poté pojistné a nakonec penále.

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 6. 2020 9:11

Líba (neregistrovaný)

Máte určené pořadí, tak nevím, v čem vidíte problém. Vadilo by mi, kdybych to každý měsíc musela přepočítávat poměrem.

• 10. 6. 2020 9:19

eva.stepankova@pekab.cz

Mě přijde, že si exekutoři a ostatní trošku diktují podmínky. Na školení nám říkali, že vše posílat na 1 účet pod 1 VS. Oni ať si to přerozdělí. Mě toto program neohlídá. Musím toto sama opravovat ručně, vzhledem k tomu že jde o 1 exekuční příkaz, na kterém je toto rozepsáno, jak chtějí postupně posílat. Kdybych tady měla takových exekucí víc (nemáme jen tohoto zaměstnance a 1 exekuci), tak se z toho zblázním a nedělám nic jiného, že hlídám, kam co odeslat.
      Hlavně pořadí se podle mě určuje, kdy bylo doručeno a tím, že bylo doručeno 1 exekučním příkazem, tak bych právě měla přepočítávat poměrem.

• 10. 6. 2020 10:17

Líba (neregistrovaný)

Máte pořadí, tak si to zadáte jako 3 samostatné exekuce a to by vám program už ohlídat mohl. Hádat se s exekutory považuji až za druhou možnost.

• 10. 6. 2020 10:46

iva.

To není jen VZP, stejně řešenou exeluci jsem srážela od OSSZ nebo Městského úřadu. Myslím, že se jim to podle těch účtů "samo řadí" do jednotlivých kapitol rozpočtu nebo co ... Nehádám se a srážím jak chtějí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).