Změny DPH vodné a stočné 1.5.2020

• (neregistrovaný)

10. 6. 2020 14:36

Dobrý den, moc prosím o konzultaci, jak to vlastně je po 1.5.2020 ohledně snížení DPH z 15% na 10%. co se týká odpadních vod
    Firma, která vyváží odpad ze septiků, čov, tuky z lapolu, čistí kanalizaci, odpady....doposud jsme vše fakturovali v 15% DPH.
    Našla jsem tento článek (viz. níže), mohu se jen ujistit, že vše, o čem jsem psala výše tedy dle toho spadá do 10%?? Je mi jasné, že poslední odstavec spadá do PDP - čištění kanalizace uvnitř budovy, proto jsou z toho vyjmuty, ale zbytek tedy vše v 10%?

"Součástí těchto služeb je zejména odvádění odpadních vod za použití zařízení, jako jsou odpadní potrubí, kanalizace nebo trativody, úpravu odpadních vod prostřednictvím fyzikálních, chemických a biologických procesů (…) nebo údržbu a čištění kanalizací a trativodů. Dále se jedná o služby vyprazdňování a čištění žump a septiků a servis chemických toalet nebo údržba a čištění kanalizací a trativodů.

Naopak služby, které zde zahrnuty nejsou, jsou služby dekontaminace povrchových a podzemních vod v místě znečištění, čištění a odblokování odpadních trubek v budovách nebo výstavba, přestavba a opravy kanalizací."
    Děkuji moc za případnou radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 6. 2020 14:57

Teri (neregistrovaný)

Děkuji, to je zřejmé, to účtují vodárny, ale jak je to u firmy, která čistí septiky a kanalizace? Na nás se to potažmo vztáhne taky?

• 11. 6. 2020 7:20

Jana N. (neregistrovaný)

A tyto sazby platí pro vodárny? to je někde v zákoně?
      to platí pro všechny si myslím....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).