Tak u nás by skončil ve zkušební době. Nabrat pracovníka v dnešní době, tak je to asi proto, že ho potřebujete, ne ? Když ještě vůbec nic neodpracoval a už by byl 3 měsíce doma, to si nějak nedovedu představit. Bohužel, zaměstnavatel většinou nemůže nést na svých bedrech problémy pracovníků, kteří mu ještě nic nepřinesli. Ale možná ten váš bude mít jiný názor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 6. 2020 16:02
Dobrý den, mám prosím dotaz k dlouhodobému ošetřovnému. Zaměstnanec, který nastoupil do PP 1.6.2020 vznesl dotaz na dlouhodobé ošetřování. Nikdy jsem to zatím u nikoho neřešila. Načetla jsem si o co jde, ale nevím zda splní podmínku nem. pojištění 90 dní po dobu 4 měsíců. Nedal mi zápočťák tak nevím, co dělal předtím. Každopádně mě zajímá, pokud donese všechny potřebné doklady, já k tomu vystavím přílohu a bude už na posouzení OSSZ zda má nákud na ošetřovné je to tak? A pokud by neměl nárok na dávku má nárok na omluvenou dobu z hlediska pracovní doby?
Děkuji za odpověď