účetní byly/i mezi prvníma, kdo žádali. a jsou tuším v první pětce nejčastějších profesí co žádala o KB. stejně tak i daňoví poradci. vždyť i goláň žádal o podporu státu, přitom fungoval pořád (až se tedy vrátil z lyžovačky). a to už účetní většinou žádali už 9.4. jak věděli, že budou mít menší příjmy, teda nevím. jenže přesně tak, jak už tu bylo napsáno - nepřišli o zákazníky, jen se prostě nehonili, protože dostali víc času. takže účetní, kteří mají stálé klienty a ti neodstoupili od smluv, budou těžko obhajovat, že díky koronaviru přišli o příjem.
to maximálně ti, kteří byli v karanténě (ne nemocní, tam na KB taky není nárok), nebo kteří berou "lidi z ulice" a ti nechodili. ale ti, kteří mají stálé klienty, kteří i letos využili jejich služeb, by měli vracet.
Každý účetní, daňový poradce, .. to bude mít jinak. Klient s omezeným provozem, ať již z důvodu uzavření prodejny, nebo z důvodu karantény, ošetřování dítěte z důvodu uzavření školy atd. znamená pro externí účetní méně dokladů, méně práce, méně fakturovanych služeb. Nedokáži si představit externí účetní která řekne klientovi, který ke zpracování donesl 50 dokladů namísto obvyklých 500 dokladů, že mu bude fakturovat stejnou (za běžné situace domluvenou "paušální") částku jako za jiná období.
S tím přesunutím práce je to také otázka. Dost dobře nemůže externí účetní "přesunout" zpracování podkladů pro měsíční Přiznání k DPH a měsíční KH svého klienta na další měsíc či kvartál. Nebo zpracování mezd. Posunutí zpracování účetní závěrky u klientů s daňovým poradcem, tam to bude spíš.
O přesunutí "příjmu" netřeba mluvit, protože v případě fakturovanych služeb a posunu plateb v čase je to bezpředmětné. Nemluvě o tom, že Zákon o kompenzačním bonusu "příjmy" OSVČ jako takové neřeší. To by pak nemohl dosáhnout na KB nikdo, kdo sice byl od dubna bez či téměř bez práce, ale na jeho bankovní účet mu chodily příjmy z faktur, vystavených za práce udělané např. v lednu, únoru, březnu 2020.
To se vrr..., živ jsem z měsíčního účta a mezd, celoročky je takové kapesné.
Tři "KEY" klienti zavřeli a zatím otevřel jeden, po celou dobu minimum papírů, těžko můžu chtít stejnou odměnu. Další klient dělá pro malé obce a ty stoply všechny investice, dokud se neujasní to financování.
Stojím si za tím, že mě nikdy nikdo nepřeplácel, ovšem o sociální podporu jsem taky nikdy nežádal a kompenzační bonus tak beru. Bohužel to vypadá, že o něj nežádají jen potřební, ale že po něm skočil každý, kdo si umí odůvodnit cokoli.
Dobrý den, děkuji za reakce. Mě žádní klienti nevypadli, ale u dvou došlo - dojde ke snížení množství dokladů, protože jeden klient má cestovní kancelář, agenturu a druhý provozuje autobusovou dopravu - zájezdy, tzn., že budu muset snížit i svoji odměnu za práci, ale pořád jsem na rozpacích, zda zažádat alespoň za období od 16.3. do 26.3.20, když od 27.3.20 byla naše profese uvedena mezi těmi, které bylo možné mít od 27.3.20 otevřené.
Také si říkám, že jsem nikdy nic od státu nedostala, ale na druhou stranu nechce mít člověk problémy.
Dobrý den, taky jsem dlouho zvažovala, jestli požádat o komp.bonus. Když teď vidím jaké peníze berou ve statní sféře a učitelé. Fú komunikuje pouze telefonicky, meilem. Když otevřeli školy, tak vyučují max. Po,Pá a to jenom asistenti, protože se učitelé bojí. A to se jim budou zvedat mzdy. Víte o někom z nich kdo by se vzdal svého platu, nebo bral 60%? Schilerová se ohání státním schodkem, aby se investovalo, ale kde ty peníze nakonec zkončí? Takže jak se říkalo za komunistů ,,Kdo nekrade, okrádá svou rodinu"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2020 10:53
Dobrý den, prosím kolegy účetní, chtěla jsem se zeptat, zda žádáte o kompenzační bonus.
Děkuji.