Ale pohledávky zanikly - bylo zrušeno insolvenční řízení pro nemajetnost dlužníka.
Takže bych je proto chtěla vyřadit z pohledávek vedených v Příloze č. 1 k DP.
Hledala jsem to, ale myslím, že se to nikde neuvádí, ale asi dám přílohu k DP - kopii Usnesení soudu o zrušení konkursu.
Nezanikly. Spláčete na výdělkem, při prostém vyřazení musíte dodanit související výdaje podle § 5 odst. 6. Jestli je mermomocí chcete dostat z evidence, prodejte je za korunu, viz § 23 odst. 13.
Děkuji za reakci. Jedná se o pohledávky na nájemném a energiích u nebytových prostor. Tak nevím, jestli by se měly dodanit neuhrazené energie, popř. náklady na úpravu těchto prostor do původního stavu před pronajmutím. Došlo k nějakému poškození na zdech, podlaze apod.
A ještě dotaz - pokud počkám na ukončení podnikání - pak související výdaje se dodanit nemusí?
Děkuji.
Energie od přímých dodavatelů platí majitel nebytových prostor /měsíční zálohy/, nájemníci mu platí zálohy, které se pak 1x za rok vyúčtují - podle vyúčtování přímých dodavatelů.
Tzn. že zálohy i vyúčtování od přímých dodavatelů má ve výdajích. Zálohy a vyúčtování energií od nájemníků má v příjmech.
Další výdaje vznikly s opravou nebytových prostor po neplatícím nájemníkovi, až se vystěhoval. Tak jestli i tyto výdaje sem patří?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
17. 6. 2020 17:46
Dobrý den,
mám doklad o zrušení insolvence pro nemajetnost dlužníka. Pohledávky jsem uváděla v příloze č. 1, teď pohledávky snížím o ty zrušené /přihlášené do insolven.řízení/, musím ještě někde v rámci DP uvádět, že jde o zrušené pohledávky v IS? Nebo to dát na zvláštní přílohu?
Máte prosím někdo zkušenost?
Děkuji za radu.