Hlavní navigace

Termín periodické prohlídky

  • (neregistrovaný)

    25. 6. 2020 14:13

    Dobrý den, prosím o konzultaci. Zaměstnanec (30let) byl na periodické prohlídce:
    žádost od zaměstnavatele: operátor výroby, noční směny, kategorie práce 2
    lékařský posudek: zdravotně způsobilý s podmínkou: neschopen noční práce, pouze denní směny. Zaměstnance jsme převedli jen na denní.
    Nejsem si jistá, kdy by měl jít na další periodickou prohlídku. Tím, že mu lékař povolil jen denní, může jít až po čtyřech letech?
    Děkuji moc. Jana

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 6. 2020 7:24

      Tomáš Neugebauer (neregistrovaný)

      Obsah a četnost periodických pracovnělékařských prohlídek musí odpovídat podmínkách a rozsahu vykonávané práce. To znamená, že interval periodických prohlídek zaměstnance by měl být upraven v závislosti na změnám, ke kterým došlo v jeho zařazení. V případě, že by se zaměstnanec domníval, že důvod, pro který nemůže konat noční práci pominul a na základě domluvy se zaměstnavatelem by uvažoval o opětovném výkonu noční práce, bylo by nutné za tímto účelem absolvovat pracovnělékařskou prohlídku a případně opět upravit interval (dle výsledku pracovnělékařské prohlídky).

    • 26. 6. 2020 11:52

      JanaS (neregistrovaný)

      Děkuji moc za odpověď.
      Dodržujeme ustanovení lékařského posudku viz výše.
      Zaměstnanec je pravidelně sledovaný i u specialisty. Žádná strana neuvažuje o převedení na noční práci nebo o změně pozice. Pochopila jsem tedy správně z vaší odpovědi, že další prohlídka proběhne v intervalu 4 let?
      Hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).