Vidím to jako Vy, že se bude v tomto případě posuzovat 31.3. a 30.6.2020 pro prominutí pojistného za červen 2020.
Ale budou mít v červnu 2020 dva zaměstnanci cca stejný vyměřovací základ, jako tři zaměstnanci v březnu 2020?
Podívejte se na Důvodovou zprávu k § 2 / 1 / c 300/2020 Sb.
V tomto případě je znění § 2 / 1 / c) navrhovaného zákona stejné, jako v dnes vyhlášeném zákonu.
důvodovou zprávu si čtu vždy, protože z ní plyne, "co tím chtěl básník říct", na což soudy slyší. sama dobře víte, že DZ využívají soudy všech instancí, protože z nich je většinou zřejmý úmysl zákonodárce. v judikatuře je často DZ využívána, protože je z ní zřejmý historický výklad. např. minulý týden NSS ve věci osvobození jednotek v RD od DNNV - jedním z nejsilnějších argumentů byl právě úmysl zákonodárce, zřejmý z DZ.
ale to taky jako právník víte, tak nechápu, proč zase matete. nebo asi chápu :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
30. 6. 2020 21:00
Posuzuji počet zaměstnanců k 31.březnu 2020. Jestli chápete stejně jako já, že je také k poslednímu dni v měsíci, tj. ke dni 31.3.2020. Já mám nyní 2 osoby. 26.3.20 byli 3 osoby a 31.3.2020 už 2 osoby (konec PP v průběhu března). Třemi osobami bychom nesplnili podmínku 90% (0,9 x 3 = 2,7 zaměstnance). Text je: počet zaměstnanců činí v posledním dni kalendářního měsíce alespoň 90% počtu .. k 31.březnu. Dotaz "jen pro jistotu". Děkuji