Dobrý večer, poslala jsem dotaz na MPSV dnes, tak uvidím jestli dostanu odpověď. Moc tomu,ale nevěřím,že se mým dotazem budou zabývat.
Hezký večer.
Dobrý den, jak jsem slíbila, přikládám odpověď s MPSV,která mi dnes přišla.
K Vašemu dotazu uvádíme následující:
Jestliže firma nezaměstnávala k 31. 3. 2020 žádného zaměstnance, to znamená, že v tomto dnu nebyla zaměstnavatelem, nemá nárok na prominutí pojistného na sociální zabezpečení. Podle § 2 odst. 1 písm. b) zákona č. 300/2020 Sb. má nárok na prominutí pojistného zaměstnavatel, u něhož počet zaměstnanců v pracovním poměru v posledním dnu měsíců červen až srpen činil aspoň 90 % počtu těchto zaměstnanců v posledním dnu března 2020. Poněvadž zaměstnavatel nebyl v posledním dnu měsíce března zaměstnavatelem, nemůže takové porovnání provést.
S pozdravem
Ing. Jan Škorpík, v. r.
vedoucí pojistněmatematického oddělení
Takže máme smůlu.
Hezký večer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
1. 7. 2020 8:00
Zdravím,
nevíte náhodou někdo zda se týká odpuštění i firem, které měli nástup prvního zaměstnance až v květnu? Osobně bych řekla, že se jich to netýká, jelikož není s čím porovnávat (v březnu nebyly mzdy), ale v těch podmínkách to není, u ostatních úlev ta podmínka vzniku před 12.3. byla..
Budu volat na OSSZ, ale zkouším to i tady, dám poté vědět.
Děkuji a přeji hezký den