Našla jsem článek, mrkněte https://www.alfasoftware.cz/odmeny-clenu-maturitnich-komisi-hodnotitelu-pisemnych-praci-roce-2014-zakonne-odvody-techto-odmen/
V podtatě jde o to, že pro SP musíte zjistit, zda-li se nejedná o zaměstnání malého rozsahu (hranice pro rok 2020 je 3000,-Kč) - pokud smlouva slňuje znaky zaměstnání MR, do 3000 se SP neodvádí... Pokud nesplňuje ZMR či je odměna vyšší, odvádí se vždy. ZP by se mělo odvádět vždy. U daně záleží na podpisu prohlášení (zálohová daň), do 3000 Kč bez prohlášení srážková daň, nad 3000,- zálohová daň... Takto to vidím já... Počkejte na další názory neb v této oblasti nejsem kovaná...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
1. 7. 2020 13:55
Dobrý den, prosím zkušenější o radu. Teprve tady začínám a toto jsou moje první maturity a závěrečné zkoušky.
Jedna předsedkyně vykonala 49 h - tam se odvádí zálohová daň a ZP a SP, ale další předsedkyně má pouze 11 h a tam se sráží srážková daň a pouze ZP. Je to tak v pořádku?
Hledám na netu, ale nikde jsem nenašla žádnou hranici - všude jen čtu, že se odvádí zálohová a ZP A SP, tak se bojím, jestli nemám něco špatně nastaveno v programu.
Ohledně přihlášení na ZP, uvedu "normálně" P a O?
Prosím, prosím, poraďte.
Děkuji.