Nemůže jen tak hlídat dítě a mít za to náhradu mzdy. Musí si nechat vystavit ošetřování od lékaře, z důvodu, že osoba, která se jinak o dítě stará onemocněla. Což opravdu nevím, zda mu lékař napíše. Jinak dovolenou, nadpracovat., neplacené volno. Chtějte po něm, ať vám doloží zákonem a §, podle kterého by měl mít nárok.
Ale ta dovolená tam byla psaná jako jedna z možností, ne ? Někdy zaměstnanec raději čerpá dovolenou, než být ten den bez peněz.
musí s bolestí k zubaři... tak pokud to bylo akutní, tak už snad byla, ne? pohotovosti ještě snad jsou, většina zubařů pak má pro akutní neobjednané případy taky určité, většinou brzké ranní hodiny. a určitě se dá objednat/jít k zubaři i mimo jeho pracovní bodu, když už předem ví, že půjde "akutně někdy" k zubaři.
OT. ani v Praze Vás teď nesmí bolet zuby. Ještě v červnu někteří zubaři "akutní" bolesti posílali na pohotovost do centra města a tam čekání od 7 hodin ráno do odpoledních hodin. Info z blízkého okolí.
Ale na čerpání řádné dovolené bych to neviděla. Ne pokud se zaměstnavatel dopředu (problém je v tom dopředu, ne to řešit při zpracování mezd) nedohodl se zaměstnancem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
2. 7. 2020 14:39
Dobrý den, poraďte, manželka našeho zaměstnance musí s bolestí k zubaři a on musí pohlídat dítě. Chce zůstat celý den doma, neví, jak dlouho bude manželka u zubaře, protože není objednaná. Já mu říkám na nezbytně nutnou dobu, ale on mi tvrdí, že to může být celý den. Co mi má doložit jako omluvenku. Děkuji za reakci.