prosím o potvrzení či vyvrácení názoru. firma k 31.3.2020 zaměstnávala 20 lidí. Nyní porovnáváme počet zaměstnanců pro případné prominutí části pojistného OSSZ za červen.
Ke dni 30.6.2020 ukončili ale tři lidi pracovní poměr. Chápu to správně, že za červen budeme mít nárok na prominutí části pojistného, ale pokud někdo během července nenastoupí, v červenci toto již nepůjde uplatnit.
Ještě jsem zapomněla dodat, že všichni mají stejnou hrubou mzdu ve výši 19 500 Kč.
Ano, chápete to správně, za předpokladu, že pracovní poměr byl ukončen jinak než výpovědí ze strany zaměstnavatele dle §52 písm. a-c.
Pokud nikdo nenastoupí, pak za červenec a srpen již nárok na slevu nebude.
Dobrý den , mohu se jen zeptat, proč "části" pojistného? Nějak mne to zmátlo, při takovéto HM jde o prominutí celé částky odvodu za zaměstnavatele (24,80%), tedy odvod za něj bude nula, nebo jsem se v tom nějak zamotala??
6. 7. 2020 18:09
Dobrý den,
prosím o potvrzení či vyvrácení názoru. firma k 31.3.2020 zaměstnávala 20 lidí. Nyní porovnáváme počet zaměstnanců pro případné prominutí části pojistného OSSZ za červen.
Ke dni 30.6.2020 ukončili ale tři lidi pracovní poměr. Chápu to správně, že za červen budeme mít nárok na prominutí části pojistného, ale pokud někdo během července nenastoupí, v červenci toto již nepůjde uplatnit.
Ještě jsem zapomněla dodat, že všichni mají stejnou hrubou mzdu ve výši 19 500 Kč.
Děkuji
Marcela1970