Dobrý den, máme úplně stejný případ. Na příslušné OSSZ na tuto otázku nedokázali odpovědět, proto jsem se obrátila s tímto dotazem na MPSV a ti mi dnes odpověděli. Odpověď přikládám.
K Vašemu dotazu uvádíme následující:
Jestliže firma nezaměstnávala k 31. 3. 2020 žádného zaměstnance, to znamená, že v tomto dnu nebyla zaměstnavatelem, nemá nárok na prominutí pojistného na sociální zabezpečení. Podle § 2 odst. 1 písm. b) zákona č. 300/2020 Sb. má nárok na prominutí pojistného zaměstnavatel, u něhož počet zaměstnanců v pracovním poměru v posledním dnu měsíců červen až srpen činil aspoň 90 % počtu těchto zaměstnanců v posledním dnu března 2020. Poněvadž zaměstnavatel nebyl v posledním dnu měsíce března zaměstnavatelem, nemůže takové porovnání provést.
S pozdravem
Ing. Jan Škorpík, v. r.
vedoucí pojistněmatematického oddělení
Takže máme smůlu.
Hezký večer.
Dobrý den, dotaz jsem poslala na adresu posta@mpsv.cz dne 2.7.2020 a 7.7.2020 přišla odpověď.
Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
7. 7. 2020 15:25
Dobrý den,
firma založena v roce 2019. První zaměstnanec až od 2.5. Můžeme uplatnit Antivirus C, když k 31.3. nebyl žádný zaměstnanec a k 30.6. jeden zaměstnanec?
Děkuji.