Ještě doplním, bude to cca 7000 položek (přibližně za rok...).
Cenu za účto i DE počítám orientačně podle položek + ostatní ....
Ale když toto nebudu celé účtovat, jen doplňovat a kontrolovat, tak
nevím, jakou cenu počítat.... (mzdy zatím nepočítám, jde mi o to účetnictví).
Děkuji Vám
Podle mých zkušeností Vám kontrola, doplnění a případné opravy zaberou více času, pro mne je rychlejší si to naťukat do SW sama i když se jedná jen o DE. Pravda, jedná se o nudnou práci i když 7000 položek není mnoho, ale když Vám např. nebude sedět základ na DPH a budete hledat chybu, pak opravovat, tak už to nějaký ten čas zabere. Takže účtovat za položku je ve Vašem popsaném případu na zvážení.
V tomto popisovaném případě byste měla výhodnější fakturovat za odpracované hodiny, tedy stanovit si hodinovou sazbu (aby zahrnovala Vaši režii + Vaše znalosti). Je to spravedlivé pro obě strany. Paušál by byl pro Vás příliš riskantní, oni budou tvrdit, že s tím nebudete mít skoro žádnou práci, a Vy s tím budete mít víc práce než kdybyste to účtovala celé sama (jak už tady přede mnou někdo napsal).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
29. 7. 2020 10:51
Dobrý den,
prosím jak mám stanovit svoji cenu za účetnictví, které budu mít měsíčně
zaúčtované od klientky - prostě nabrané doklady a základní zaúčtování v PU
(přeposlané v programu).
Budu jen kontrolovat, doúčtovávat případně složitější věci, než nákup materiálu,
nájem a tržby.
Současně dělám mzdy pro tu firmu, takže zaúčtování ...atd.
Objem je měsíčně cca 400 přijatých faktur, 150 pokladních dokladů, výpisy.....
Zkontroluji a odešlu DPH, KH měsíčně.
Děkuji za info