Re: Reklamace
Jak vidíte,ani graver už nereaguje. Měla jste si to nechat vyzkoušet v obchodě. Praxe typu-vyzkoušejte si to doma a pak vám potvrdíme zár.l list je,bohužel,špatná.ZL je platný od data prodeje,takže i když vám ho potvrdí za 14 dní,tak záruka běží viz výše.Čemu říkáte klasicky reklamovat? Vám nezbývá nic jiného,než se tady obtěžovat a najít si historii, dále dojít do obchodu a tam se dožadovat buď výměny nebo odst.od kupní smlouvy,ztráta důvěry a chtít zpět peníze.
Re: Reklamace
>>Koupila jsem si elektr. výrobek, který ihned po
>>zapojení doma nefungoval, mám právo na výměnu nebo
>>musím
>>klasicky reklamovat?
>Jak vidíte,ani graver už nereaguje.
Odpověď najdete v sekci Ochrana spotřebitele.
> Měla jste si to
>nechat vyzkoušet v obchodě. Praxe typu-vyzkoušejte si to
>doma a pak vám potvrdíme zár.l list
>je,bohužel,špatná.ZL je platný od data prodeje,takže i když vám ho
>potvrdí za 14 dní,tak záruka běží viz výše.Čemu říkáte
>klasicky reklamovat? Vám nezbývá nic jiného,než se tady
>obtěžovat a najít si historii, dále dojít do obchodu a
>tam se dožadovat buď výměny nebo odst.od kupní
>smlouvy,ztráta důvěry a chtít zpět peníze.
Tazatelka ale nepíše, že by k něčemu takovému došlo. Nicméně, pokud ano, tak asi takto:
"Praxe typu-vyzkoušejte si to doma a pak vám potvrdíme zár.l list" je nad rámec zákonných podmínek a nevyvazuje prodejce z toho, co podle zákona udělat musí. Potvrdit ZL vám opravdu můžou až po vyzkoušení, protože záruka skutečně platí od okamžiku prodje a jestli máte nadstandardní možnost věc v těch 14 dnech vrátit, tak k prodeji vlastně nedošlo. Nicméně, s "klasickou reklamací" to nijak nesouvisí - k té ZL nepotřebujete (i když prodejci často tvrdí opak). Pokud věc nefunguje a jste ve lhůtě 6 měsíců, požadujte výměnu za bezvadný nebo odstoupení od smlouvy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 12. 2005 14:08
Koupila jsem si elektr. výrobek, který ihned po zapojení doma nefungoval, mám právo na výměnu nebo musím klasicky reklamovat?