Nevím proč už po několikáté strašíte ve stylu bulvárních novinářů (viz. např. zprávy TV NOVA) a nenapíšete slůvko "až", které je téměř ve všech případech u výše pokud uvedeno v zákonech. Nedovedu si představit např. při ojedinělém mírném překročení 300 hodin DPP, který orgán by hned uložil pokutu 2 miliony.
Musí, jinak by sankce nebyla náležitě úkorná a motivační ....;-))
Jako ty u KH, 4 a 1/2 roku každý měsíc magoříme, abychom to stihli, vrchní velení se prsí, kolik DPH díky tomu vybralo navíc a pak to několikanásobně rozhází za pár měsíců kvůli krizi, která ještě ani nenastala.
Omlouvám se, to jsem odbočil.
Vzpomínám na jednou dávnou polemiku - zaměstnavateli hrozí pokuta, pokud "nezajistí, aby nepřekročil sjednaný". Přitom 300 hodin platí pro "rozsah, na který se DPP uzavírá", o skutečném rozsahu práce a povinnosti zaměstnavatele stopnout práci před dokončením, pokud na ni 300 hodin nestačí, se v zákoníku práce nepíše. Čili sankce za porušení neexistující povinnosti?
Já jsem zase slyšel, že stres je lepší zabiják než všechny bacily, Covid nevyjímaje. Ovšem z hlediska financování důchodového systému je žádoucí, aby se moc lidí penze nedožilo a zejména ti více platící. Takže je vlastně všechno v pořádku. Šťastný to člověk, co nikdy žádný zákon neotevřel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
4. 8. 2020 11:38
Dobrý den.
Zaměstnanec na DPP už překročil 300hodin za rok. Mohu s ním uzavřít DPČ na tu samou činnost? Není nějaké omezení?