DPH- prodeje nemovitostí jsou v některých případech osvobozeny, čekala bych, že bude uvedeno v KS, jak je to s DPH. Pokud máte PC dohromady, musíte si ji rozpočítat poměrně na pozemek a budovu ( dá se k tomu použít např.znalecký posudek, pokud existuje ). U daně z nabytí se projednává její zrušení i zpětně, zatím je liberačním daňovým balíčkem III. posunuto podání přiznání a případné zaplacení do 31.12.2020, takže ji nemusíte řešit( a snad to do té doby schválí ).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
14. 8. 2020 16:16
Dobrý den, prosím o pomoc. Firma koupila pozemek s budovou. Oceněno je to dohromady. Nikde jsem nenašla DPH, mám k dispozici Kupní smlouvu se Smlouvou o advokátní úschovně, Výpis z katastru nemovitostí, Předávací protokol.
Můžete mi poradit, jak je to s DPH?
A jak je to s odpisy, když mám cenu pouze jednu za budovu i pozemek?
A máme platit daň z nabytí nemovitých věcí?
Pročetla jsem různé diskuze, ale spíše v tom mám chaos, než aby se mi vyjasnilo..