Děkuji moc. A jak to prosím vykáže zaměstnavatel v srpnu? Počet skutečných prac. dnů nemoci za srpen a výši vyplacených náhrad za červenec+srpen? To pak nebude mít logiku vykázat za 2 prac. dny v srpnu a tak velké náhrady.
Děkuji JIv
Jak funguje jeho mzdový program (co do něj zadává a jaké jsou výstupy) nevím, ale zkrátka - nemoc trvala do 4.8. a náhrada bude za srpnové neodpracované hodiny + doplacená náhrada za červencové neodpracované hodiny. Proč by to nemělo mít logiku? Je to běžná věc a důvodem pro nezaplacení náhrady při mzdě za červenec bylo zřejmě to, co jsem psala výše. Jestli tomu tak bylo a proč účetní náhradu při červencové mzdě nezúčtovala, to se musíte zeptat jí. Pokud bych neměla při zpracování mzdy za červenec od lékaře potvrzeno (nenašla bych to zveřejněno v systému sociálky), že marodil 31.7., ani bych neměla potvrzeno, že je nemoc 4.8. ukončena, zkrátka nevěděla bych nic, pak bych postupovala stejně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
26. 8. 2020 10:58
Dobrý den,
mám dotaz na mzdové účetní. Zaměstnanec (ve státní správě) byl nemocný od 22.7. do 4.8. Doktorka vystavila neschopenku k 22.7., zda na konci měsíce poslala včas trvání DPN zaměstnanec neví. Nebyly mu ale náhrady za červenec v červencové výplatě vyplaceny, na výplatní pásce má: nemoc 0 hod., 0 Kč. Je tento postup vůbec možný? Zaměstnanec to tedy dostane proplacené až v září ve výplatě za srpen. Zdá se mi to nějaké krkolomné.
Děkuji
JIV