Vy výpověď z nájmu dávat nebudete, nejste smluvní stranou nájemní smlouvy. To, že jste zmíněn v rámci účelu nájmu, nemá k trvání užívání nemovitosti, kterou si pronajal váš kamarád, žádnou relevanci. Oznámíte pronajímateli, že např. za dva dny přestáváte příslušnou nemovitost užívat (dáte na vědomí kamarádovi-nájemci).
Chtělo by to znát celý obsah nájemní smlouvy - zda např. neobsahuje zvláštní ujednání o ukončení nájmu, pokud vy přestanete nemovitost užívat. Pokud jde o placení nájemného, není vyloučeno, že máte s kamarádem uzavřenou zvláštní smlouvu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
26. 8. 2020 21:16
Dobrý den, potřeboval bych poradit jak podat vypověd z najmu. Do bydlení jsem šel společně s kamarádem. Smlouva byla uzavřena na kamaráda ( nájemníka). O nájem se dělíme na půl samozřejmě. Ve smlouvě stojí že : Smlouva o nájmu se uzavírá za účelem bydlení nájemce a pana Petra Nováka (já) ..... . Tudíž jak mám dále postupovat, podat výpověď za oba nemůžu, jelikož nejsem nájemce ale zaroven chci za 3 měsíce (vypovědní lhůta) přestat platit svoji část najmu, jelikož jsem si nasel jiný podnájem. Předem děkuji za radu.