Neuhrazena objednavka-vyradit?

• (neregistrovaný)

28. 8. 2020 8:45

Hezky den, prosim o pomoc s postupem. Jsrm fyz. osoba podnikatel, platce DPH, provozuji eshop.

Jak spravne redit objednavky vs. Faktury-danove doklady?

Prijmu objednavky pod cislem x3, x4, x5

bezne bych vystavila faktury- danove doklafy x3. x4, x5.

V pripade ze je bankovni prevod u x5 a u x3 ax4 dobirka, mam vystavit fakturu pouze na x5, ktera ake bude mit c. Faktury driv nez pak ty dobirkou? Tzn. Faktura x3 k obj. X5 a az mi prijdou penize za dobirku vystavim fakturu k x3 a x4.

Nebo vystavim fakturu az kdyz prevezmou zasilku, nebo mam faktury-danove doklady vystavovat rovnou v poradi jak mi prisli objednavky? Toto mi prijde snazsi. Vedu daňovou evidenci.

V pripade ze vystavim rovnou fakturu-danovy doklad a zakaznik neprevezme, tedy neuhradi dobirku a me se vrati, Fakturu-danovy doklad nebudu zahrnovat do dph a ani do prijmu.

V pripade, ze budu fajtury-danove doklady vystavovat na zaklade uhrazeni tak mi treba budou nektere objednavky vyset jako neuhrazene a nebudu k nim mit vystaven daňový doklad, co s nimi? Ty ciska objednavek ke kterym neni vystavena faktura ignorovat? Nebo kazda obj. mudi mit nakonec fakturu-daň doklad s nejakou poznamkou ze nebyla uhrazena.

Snad se da muj dotaz pochopit

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).