S tim mě napadá, že kdyby bylo nutné dokladat k fakturám i objednávky, tak budou datumově třeba rozlišně, objednávka treba z 20.8. A faktura-daňový foklad k ní treba o 2 dny pozdeji než jej vystavim. Spravně by faktura-daňový doklad měl být vystaven až po dodaní zboží-převzetí zákazníky a to by teda mohlo být třeba až 14dnů od objednávky a jak ředit, kdyz po 14 dnech obj. nevyzvedne a požádá o znovuzaslání?
To vystavím fakturu na objednávku z 20.8. třeba až 10.9. a bude to v pořadku?
Dobrou noc
nějak dotaz moc nechápu. to je takový problém třeba přicvaknout objednávku k následnému daňovému dokladu?
Děkuji. A můžete mi ještě upřesnit DUZP?
Pri platbě dobírkou chápu, že fakturu vystavím. až zákazník zboží-objednávku převezme. Poté bude DUZP den převzetí zásilky a tím pádem ivdaktum vystavení, protože jí vystavím až když budu vědět že jí zákazník převzal, případně když vystavím o den pozdeji bude DUZP den prevzetí ale vystavení den pozdeji.
Jak je to ale při platbě převodem? Vystavuji fakturu v den uhrazení nebo opet cekam na převzetí a postupuji jako u dobírky? Inkdyz platba byla uhrazena drív?
Moc dekuji
Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
28. 8. 2020 23:56
prosím vas o ujištění ze jsem pochopila správně, že objednávka z e-shopu není povinny udaj-doklad? Čili nemusím ji nijak ukládat pro případ nějaké kontroly DE a můžu jí případně smazat?
Uchovávám pouze faktury-daňové doklady.
Nedělám chybu? Ve faktuře-daňovým dokladu uvádím, že faktura -daňovy doklad na základě obj.č. XX ze dne XX.XX.XXXX nemůže po mě úřad žadat přiložit k tomu ty objednávky?
Moc díky za ujištění nebo vyvrácení.
Dobrou noc