dobrý den,
já bych byla dávno za kopečkama, ale mě se to dobře říká, když bydlím v regionu, kde teď nabídky na práci byly, takže ten kdo chtěl práci si našel, s manželem jsme si opravili dům na novostavbu, kde dům (barabiznu) jsem měla, takže jsme to měli bez hypotéky, za což považuji největší úspěch mít svoje pěkné bydlení a nezadlužit se do důchodu. Musíte zvážit sama, jestli jste schopná najít u vás jinou lépší práci, jestli je šance si zajistit lepší bydlení, aby jste se nemusela bát, když přijdete o práci, tak i o bydlení a to stejné i váš přítel.. Rozhodně bych nikdy nechtěla pracovat ve stejné firmě, nebo v jiné se stejným majitelem, protože firma půjde do kopru, půjdou obě a tím pádem oba dva.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
29. 8. 2020 10:05
Dobrý den,
pracuji jako recepční, hotel máme v provozu od března do října. Zaměstnavatel neřeší jak kdy kdo jde do práce , na celý hotel jsem já a kolegyně do června samotné a zaměstnavatel po delší době slibování nám sehnal paní na úklid. Stejně některé dny uklízíme. Pracuji někdy 7 dní v týdnu od 7:30 do 18:00, bohužel někteří hosté nerozumí check in do 18:00. Takže někdy ubytovávám i v 9-10hodin, o služebním telefonu ani nemluvím ten někdy vyzvání i v 11.
Volno máme někdy v týdnu 2 dny.
Když jsem si teď brala týden dovolené byl to velký problém.
Kolegyně ten týden v práci moc nedávala.
Výplatní pásky nedostáváme , dostáváme stejnou částku na účet každý měsíc.
Hotel kdy není v provozu si musím buď sehnat práci(což každý rok měnit a hledat se mi nechce) a nebo být zapsaná na prac. úřadě. Což je taky nevyhovující.
Do toho nám zaměstnavatel nepřímo naznačuje, že teď otěhotnět by bylo nežádoucí (je mi 22 a za 2 roky už bychom děti třeba chtěli)
Bohužel práce mě drží kvůli bydlení od zaměstnavatele- pokud bych nepodepsala další smlouvu v březnu , tak musím narychlo shánět jak bydlení tak práci i s přítelem. Přítel pracuje v jeho další firmě.
Takže hledám řešení, promluvit si se zaměstnavatelem, případně hledat v zimě práci a bydlení ?
Nebo by jste to ještě 2 roky zkusili jestli se něco změní?