Hlavní navigace

Vulgární chování zaměstnance

  • (neregistrovaný)

    16. 9. 2020 7:49

    Dobrý den, prosím o radu. Máme zaměstnance u kterého jsme zjistili, že se vůči ostatním zaměstnacům ze směny chová velice sprostě- vulgární napadání, celkově velmi negativní přístup k pracovním úkolům - úkol sice splní, ale s velkými slovními průpovídkami, ženy na směně uráží,celkově vyvolává negativní pracovní atmosféru.
    Můžeme mu nějakým stylem vytknout jeho chování a upozornit ,že pokud bude i nadále takto pokračovat,že se s ním rozloučíme. Lze to nějak dle zákoníku práce?
    Děkuji moc za rady.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 9. 2020 11:08

      rese (neregistrovaný)

      Přímou a nepřímou diskriminaci definuje § 2 odst.3 antidiskriminačniho zákona.
      Podle § 10 antidiskriminačního zákona má diskriminovaná osoba právo obrátit se v takových záležitostech na soud, a to včetně právana přiměřené zadostiučinění.
      Pokud by byla v důsledku diskriminace ve značné míře snížena dobrá pověst nebo důstojnost osoby nebo její vážnost ve společnosti, má rovněž právo na náhradu nemajetkové újmy v penězích.
      Osobní uráňky, ponižování lidské důstojnosti a jiné hrubé jednání je možné rovněž klasifikovat jako přestupek proti občanskému soužití (viz § I22 zákona č. 12812000 Sb., o obcích).
      V případě potvrzení mobbingu a bossingu budou \ryvozeny pracovně právní důsledky jako např.: upozomění na porušení povinností vyplyvajícíchzpráv­ních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané ptáci
      o Nepřiznání plné výše prémie
      o odvolání z funkce (v případě vedoucího zaměstnance)
      o ukončení pracovního poměru

    • 18. 9. 2020 12:38

      Aion (neregistrovaný)

      Super sranda při pátku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).