A mohu se zeptat, pokud bych teda řešila potraviny 501 a nápoje, brambůrky aj. 504= mohu potom tržby dát všechny na 602?? Protože konečná sjetina tržby za měsíc je pouze rozdělení dle DPH, ale už se nedopátrám jídlo, pití :(
Dobrý den.
Potraviny na vstupu účtuji 501, včetně např.vína, které se do jídel přidávají. Výstup z kuchyně pak na 602. Zboží pak 504 a tržby 604. Na konci roku pak skladové zásoby vyhodím z nákladů na účty skladů ( nějaká 132AE nebo 112 pro potraviny). kontrolovali nám receptury na kuchyni, způsoby stanovení odpisů nespotřebovaných potravin. Důležitá je také přiměřená marže. 501X 602 a 504X604. Tam prostě marži 10% neokecáte. Musí být obvyklá:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
21. 9. 2020 14:22
Dobrý den,
přečetla jsem si několik příspěvků ohledně účtování zásob v restauraci. Ale stále mám v hlavě chaos. Mohu Vás požádat (kdo účtuje restaurace) jak účtujete nákup potravin a nápojů? Jestli rozdělujete na 501 a 504 (i když kolikrát i alkohol se použije do jídla??) a potom bude chybné účtování jen na 602? Nemám jejich sjetinu rozdělenou na jídlo a pití.. Dočetla jsem se i názor účtovat veškerý nákup na 501 a tržbu na 602??
Předem velké díkyyy ;-))