Hlavní navigace

Lékařské vstupní prohlídky

  • (neregistrovaný)

    23. 9. 2020 8:59

    Dobrý den,
    prosím, náš závodní lékař nám sdělil, že nyní nebude provádět vstupní lékařské prophlídky u našich nových zaměstnanců z důvodu stále většího množství výskytu Covid-19. Vím že na jaře byla vydána Příloha k usnesení vlády, že v době krizových opatření lékaři nemuseli prohlídky provádět a zaměstnanec nám podepsal čestné prohlášení. Toto však snad platilo jen pro tu dobu koronakrize. Tak nevím, jestli si to může lékař sám určit, nevím, že by znovu bylo něco takového vydáno a zda nám jako firmě nehrozí postih, když nebude mít zam-ec vstupní lékařskou prohlídku.
    Děkuji za Váš názor.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 9. 2020 12:21

      MaT (neregistrovaný)

      Myslím, že na to nemá dle smlouvy ani dle zákona právo. Je jeho povinností služby poskytovat, protože nikdo zatím neřekl nic jiného, např. vláda nebo ministerstvo zdravotnictví svým rozhodnutím. Na postup lékaře si můžete stěžovat dle § 94 odst. 3 zákona č. 372/2011 Sb., ale moc platné vám to asi nebude, protože správní orgán to posoudí jako podnět k provedení kontroly. Dá se předpokládat, že na kontrole nic nezjistí, protože lékař bude tvrdit, že nic takového, jakože nebude plnit smlouvu a poskytovat služby dle zákon, vám nikdy neřekl.

      Nejlepší bude na něj udělat bububu a nějak rozumně se domluvit. Zítra ale může být vše jinak a vláda vydá zase nějaké usnesení, které postup lékaře ospravedlní. Kdo ví?

    • 23. 9. 2020 12:30

      HH (neregistrovaný)

      Děkuji Vám za názor, také si to tak myslím a jsem ráda, že jste mě v tom utvrdil. Obrátím se na pana doktoru už s nějakýma argumentama.
      Přeji pěkné odpoledne

    • 23. 9. 2020 12:31

      HH (neregistrovaný)

      Děkuji Vám za názor, také si to tak myslím a jsem ráda, že jste mě v tom utvrdil. Obrátím se na pana doktora už s nějakýma argumentama.
      Přeji pěkné odpoledne

    • 23. 9. 2020 19:54

      . (neregistrovaný)

      OT. Možná že nejlepším argumentem bude v této době pořízení ochranných pomůcek či navýšení sponzorského daru pro pořízení těchto pomůcek. Atd.

    • 23. 9. 2020 23:21

      Aion (neregistrovaný)

      Tak já to vidím jinak. Pokud poskytovatel PLS neplní bez právního podkladu smlouvu, ověřím sankce sjednané ve smlouvě a podle okolností je aplikuji.
      NAVÍC pokud jedná bez právního podkladu, uplatním právo na náhradu škody, která mi jako zaměstnavateli vznikla.

      OT: Sponzorské dary poskytuji jako FO i za firmu, ale rozhodně nikoliv těmto.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).