Pokud vám výpověď byla doručena 2.7.2020, pak tříměsíční výpovědní doba (nejedná se o lhůtu) skončí 31.10.2020. Opravdu byla s vámi sjednána tříměsíční výpovědní doba?
Zaměstnavatel má pravdu v tom smyslu, že výpověď je platná, protože o její neplatnosti by musel rozhodnout soud a vy nic o žalobě či výsledku soudního řízení nepíšete.
V úvahu přicházejí tyto základní možnosti:
1. Byla jste těhotná v době doručení výpovědi, ale vy žalobu na neplatnost nepodáte, PP skončí uplynutím výpovědní dob - viz výše.
2. V den doručení výpovědi jste těhotná nebyla, otěhotněla jste později, PP skončí podle § 53 odst. 2 ZP.
3. Podáte žalobu, soud uzná, že jste v den doručení výpovědi byla těhotná, vysloví její neplatnost a PP bude pokračovat.
Podotýkám, že žaloba musí být doručena soudu (nestačí její podání na poštu) nejpozději do 2 měsíců od skončení PP - zde ověřte, zda se jedná o datum 30.9. nebo 31.10. V prvním případě by platilo datum 30.11., v případě druhém 31.12.2020.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
24. 9. 2020 14:30
Dobrý den, dne 2.7.2020 jsem dostala výpověď z nadbytečnosti, s tříměsíční výpovědní lhůtou, (do 30.9.2020)tu jsem držela do dne kdy jsem zjistila že jsem těhotná a dr mě 30.8.2020 poslal na rizikové těhotenství tudíž měsíc do ukončení smlouvy, věděla jsem v jakém jsem cca týdnu ale pořád nebylo jasné zda jsem otěhotněla před výpovědi či až po, v práci mi bylo řečeno že jsem nebyla těhotná před výpovědi tudíž výpověď je platná, jenže teď ke dni 24.9.2020 jsem přesně 12+1 (tyden+den) těhotná tak jsem těhotná byla i před výpovědi? Sice pár dní a nic jsem nevěděla, protože těhotenství je prokazatelné až pár týdnů od početí. Zda tedy počítám správně. Moc děkuji za radu D. Email darindost@seznam.cz