Nelze "zpětně" dát do RPDP. ZDPH to neumožňuje.
§ 92a / (5) Režim přenesení daňové povinnosti v případě, že plátce, který poskytnul nebo přijal zdanitelné plnění, nesplnil svou registrační povinnost ve stanovené lhůtě, nelze použít do dne nabytí právní moci rozhodnutí, kterým je registrován jako plátce.
Ceny s odběrateli byly sjednány jako konečné? Chtělo by to vidět uzavřené smlouvy. Takto na dálku se špatně radí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
25. 9. 2020 10:16
Dobrý den, chtěl bych požádat o radu. Po odevzdání daňového přiznání za rok 2019 mi přišlo z Fú že jsem přesáhl obrat a požádali mě o doložení peněžních deníku (2017,2018 a 2019) z kterého napsali že jsem se stal plátcem od 12/2019. Měl jsem daňového poradce, který vše zpracovával, ale neudělal nic.
Dělám tedy vše zpětně a sám. Mohu požádat o radu. Zakoupil jsem si program, vedu daňovou evidenci, plátcem jsem měsíční. Účtuji si tam doklady. Dělám střechy takže to spadá do par.92 kde mám dávat na faktury přenesenou povinnost a přijaté faktury mám mít také z přenesenou. Jak to prakticky provedu. Musím obeslat všechny zúčasněné a nechat si vystavit nové doklady kde bude vyčísleno buď DPH nebo přenesená ???
Moc prosím o radu.
Děkuju Jirka