Hlavní navigace

Srážková daň -přeplatek

  • (neregistrovaný)

    1. 10. 2020 17:43

    Dobrý den,

    došel nám z FÚ dopis, že k dnešnímu dni u nás evidují přeplatek na srážkové dani z příjmu fyzických osob. Já nechápu kde se nám tam vzal. Vyúčtování za rok 2019 bylo odevzdané s nulama na konci, žádný nedoplatek nebo přeplatek. Kontrolovala jsem, jestli jsem něco blbě nezaškrtla v hlavičce, ale všechno mám dobře.

    Vyúčtování srážkové daně má "měsíční posun", takže např. v kolonce leden je částka, která byla v lednu zaslaná na FÚ, ale je to vlastně srážková daň z prosincových mezd - takto to dělám už 10 let a nikdy nebyl žádný problém.

    Podle výše částky jsem zjistila, že se jedná o srážkovou daň zaslanou 10. 1.2020 (za prosincové mzdy) , ale tuto částku uvedu až ve vyúčtování za rok 2020. Nebo se pletu a dělám to blbě?

    Volala jsem paní na FÚ, ale nedá se s ní vůbec domluvit. Tvrdila mi, že to s vyúčtováním za rok 2019 vůbec nesouvisí, že to jsou dvě rozdílné věci a aby to zjistila, tak by musela provést daňovou kontrolu.

    Nevíte, co by to mohlo být?

    Moc děkuji.

    PP

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 10. 2020 17:50

      . (neregistrovaný)

      Máte možnost nahlédnout do daňové informační schránky?
      Vytisknout si jednotlivé položky na daňovém účtu a odskrtat si je.

    • 2. 10. 2020 13:32

      HP (neregistrovaný)

      Pokud víte, že se o přeplatek nejedná, tak si o něj prostě nežádejte a je to. A zřiďte si nahlížení do DIS, pokud jde o něco staršího, tak to tam zjistíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).