Možné to je, akorát u pracovního poměru nemůžete použít výraz ,,bude chodit podle potřeby,,. Musíte mít na každý měsíc stanovený plán směn a jím se budete řídit. A bude se jednat o nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu. Zde opět musíte mít stanovené vyrovnávací období. Taky jsem měla nerovnoměrně rozvržené pracovní doby a jsem ráda, že již žádnou nemám. Byla to pro mě zkušenost, ale děkuji, obejdu se bez ni.
Myslíte, že je lepší sjednat DPČ na polovinu úvazku. Má měsíční mzdu 17 tis., tak tam uvést, že odpracuje polovinu úvazku s touto měsíční mzdou? Pak by nedělala problémy ta nerovnoměrná pracovní doba? Nemuselo by se stanovovat vyrovnávací období? Úplně se v tom neorientuji, ale snažím se najít řešení. Moc Vám děkuji..
Tak u DPČ bych určitě nesjednávala měsíční odměnu, ale hodinovou odměnu a práce dle potřeb zaměstnavatele. Šla bych raději do ZMR. Ale to musíte sama posoudit, co je pro vás výhodnější a hlavně zda vám budou stačit hodiny v DPČ. Někdy je výhodnější DPP, jindy DPČ a někdy PP. To je případ od případu k posouzení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 10. 2020 5:28
Dobrý den, prosím o radu. Máme zaměstnance, který má nově poloviční úvazek, 20 hodin týdně. Je možné, aby chodil do zaměstnání dle potřeby. Např. jeden týden 4x8 hodin. V jiném týdnu nechodil. V dalším zase např. 3x8 hodin atd.. Dohromady za měsíc mu to dá celý poloviční fond. Zaměstnanec nechodí každý den po-pá na 4 hodin, ale dle domluvy s vedoucím různě, tak aby to stačilo na fond.
Předem moc děkuji.