Aha, no právě já tam dávala 0% ale druhá firma po mne chtěla ať tam dám do řádku 21% A režim přenesené daňové povinnosti...kazda mi řekla něco jineho
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
5. 10. 2020 8:32
Dobrý den,
děláme práce - stavební práce - montáž oken - pro firmu plátce DPH. Fakturuji jim v režimu přenesení daňové povinnosti.
U každé zakázky zvlášť píšu sazbu DPH (samozdřejmě ji nevyčísluji), a píši 21% jelikož je to pro firmu a někdy ani nevím jestli to dělají dál pro firmu nebo pro soukromníka.
Účetní té firmy mi řekla, že tam musím dát sazbu DPH takovou jakou mají v montážním listě... někdy tam mají 21%, 15% ale objeví se tam i 0%.....
Jakou sazbu mám dávat - co vím jak 21% když je to pro firmu a 15% když je to pro konečného zákazníka a musí to být k bydlení ne? Děláváme i firmy, sklady apod...
Máte někdo s tím zkušenosti,?? Prosím o radu
Jedná se o živnostníka a plátce DPH.