evidenční list není povinen vám dát. pro příspěvek na bydlení mají požadovat smlouvu, kde máte zálohy na služby sjednané, a pak vyúčtování (až bude). vás nezajímá, kolik on platí zálohy dle evidenčního listu, ale kolik platíte vy. ve službách by mělo být zahrnuto to, co využíváte - plyn, elektřina, voda, topení, společná elektřina, výtah, ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
7. 10. 2020 18:55
Měla jsem smlouvu o podnájmu bytu na rok s možností prodloužení. Kvůli covid jsem ztratila příjem a majitel mne dovolil platit min s tím že to pak musím doplatit. Teď nečekaně mne řekl že smlouvy nechce prodloužit. Ve smlouvě máme nájem+zálohy a poplatky, které se musejí se vyúčtovat jednou za rok. To vyúčtování jsem neviděla, ani evidenční list kolik se platí a za co. Požádala jsem o to. A moje otázka je, co může být zahrnuty v službách a co by nemělo tam být? Požádala jsem o příspěvek na bydlení a po mně chtěli evidenční list a bylo mi řečeno že majitel porušuje zákon tím že mi to nedal, je to tak? Potřebovala bych pomoc