oficiální znění zde:
https://www.mfcr.cz/assets/cs/media/Financni-zpravodaj_2020-c-22.pdf
odložení těchto daňových povinností, resp. zrušení sankcí (úroků z prodlení) za jejich neplnění:
odvody DPH za zdaňovací období září 2020, říjen 2020, listopad 2020 nebo III. čtvrtletí 2020
platby záloh na silniční daň k 15. 4., 15. 7., 15. 10. a 15. 12.
platba zálohy na daň z příjmu, splatné od 15. 10. do 15. 12.
jedná se o podnikatele, u nichž převažující část příjmů, přičemž u fyzických osob se uvažují pouze příjmy dle § 6, 7, 8 a 9 ZDP bezprostředně pocházela v období od 1. 6. 2020 do 30. 9. 2020 z jedné nebo více z následujících činností:
provozování restauračních zařízení a barů,
provozování hudebních, tanečních, herních a podobných společenských klubů a diskoték
pořádání koncertů a jiných hudebních, divadelních, filmových představení,
pořádání svatebních oslav, oslav vstupu do registrovaného partnerství a smutečních hostin,
provozování cirkusů a varieté,
pořádání poutí a podobných tradičních akcí,
pořádání kongresů a jiných vzdělávacích akcí,
pořádání veletrhů,
provozování vnitřních sportovišť, posiloven a fitness center, umělých koupališť, wellness zařízení,
provozování zoologických zahrad,
provozování muzeí, galerií, výstavních prostor, hradů, zámků a obdobných historických nebo kulturních objektů, hvězdáren a planetárií,
nutno zaslat na FÚ oznámení o splnění podmínek (postačí mailem)
prominutí DPH na bezúplatné dodání základních ochranných prostředků, u nichž vznikla povinnost přiznat daň v období od října do prosince
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
15. 10. 2020 8:51
Dobrý den, rád bych se zeptal zda mám nárok na 50% nájemného od státu, když mám masérnu a smlouvu o pronájmu ve fitness centru, které musí být zavřené, dle mne se jedná o jasné omezení podnikání, a bude na to nějaký formulář?
Děkuji.