Tak se držíte pořadí jak máte v dotaze uvedeno, bez ohledu na nabytí právní moci. Exekuční příkaz, které vám byl doručen jako první se bude první srážet, i když ještě nenabyl právní moci. Je to už ale dost dlouhá doba, zavolala bych exekutorovi a zeptala se, kdy doručí nabytí právní moci. Jednou se mi stalo, že jsem měla asi 5 let exekuční příkaz bez nabytí právní moci (čekal v pořadí) a když jsem pak zavolala exekutorovi, tak mi řekl, že mi ho zapomněl poslat.
Mockrát děkuji za radu, takže opravdu zatím nic neposílám a čekám až přijde doložka k prvnímu exekučnímu příkazu ( ověřím, jestli to nezapomněli poslat).
Je to tedy tak, že pokud exekutor nezruší, nebo stále nebude zapsána doložka k prvnímu exekučnímu příkazu, tak ty ostatní mají smůlu a budou čekat v pořadí i když už budou mít zapsanou doložku?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
16. 10. 2020 7:50
Dobré ráno, prosím, mám pořadí došlých exekučních příkazů: 11.9.2019, 15.11.2019 a 23.11.2019, nyní přišlo vyrozumění k exekučnímu příkazu ze dne 15.11.2019(což byl v pořadí druhý exek.příkaz), že doložka byla zapsána do RZE. Když to je doložka k tomu druhému v pořadí exekučnímu příkazu ( k tomu prvnímu ze dne 11.9.2019 zatím doložka nepřišla), tak mám teď deponovanou částku zaslat, nebo je stále v pořadí ten první exek.příkaz a nic neposílám. Vše jsou nepřednostní pohledávky.
Moc děkuji za pomoc