Jeden rozdíl bude i podle nové právní úpravy: pokud zaměstnanec odpracuje podle rozvrhu směn více než dvaapadesát násobků týdenní PD, bude mu za každý odpracovaný násobek týdenní PD náležet jedna dvaapadesátina dovolené. K tomu bude moci dojít v případě, že VO bude přecházet z roku na rok a zaměstnavatel na jeho počátek rozvrhne více směny, než odpovídá týdenní PD. U PD rozvržené rovnoměrně toto nastat nemůže.
Paní Jasná, děkuji za potvrzení, školení na novou dovolenou mě teprve čeká, ale potěšilo mě, že se zjednoduší stanovení. Pěkný den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 10. 2020 10:28
Dobrý den,
po pročtení diskuzí ohledně krátkého dlouhého mám dotaz ohledně stanovení dovolené.
Myslím si správně, že se musí rozvrhnout směny na celý rok dopředu, aby se určil nárok na dovolenou?
Jak často se využívá reálně při účtování mezd? Překvapilo mě, že na rekvalifikačním kurzu mi lektorka řekla, že krátký dlouhý vůbec nemá, tedy má, ale účtuje je jako rovnoměrnou PD...
Děkuji za ujasnění a přeji hezký den