Dobrý den, děkuji za všechny reagce. V mém případě jde on podnájem. Ja sám jsem podnájemce vůči městu a spolubydlící taktéž. Nejde tedy o klasický pronájem kdy je otazka danění jasná. Na jednu tranu ano, byt pronajímám a platím z toho nájem městu na stranu druhou spolubydlící jsou halšení jako osoby v domácnosti ale bez práv které mám jen já. Pouze se mnou město prodlužuje smlouvu atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
22. 10. 2020 8:47
Dobrý den, mam státní byt tedy městský byt, který na mě přešel po otci a prarodičích. Každým rokem se mi prodlužuje podnájem a smlouva s městem. Po nějaké době jsem se rozhodl mit spolu se mnou v bytě spolubydlicí, pro snížení nákladů na nájem, které jsem nahlásil na výpočtový list jako osoby v domácnosti. Nemám od magistrátu výslovně nebo písemně povolený pronájem ze strachu aby se mi smlouva neprodlouzila.
Můžete mi prosím poradit platí se v tomto případě daň z podnájmu? Byt sám nevlastním. Osoby jsem přihlasil a jsou v podnájmu se mnou. Dokonce jsem na výpočtovém listu uvedl ze se jedna o rodinný vztah. Moc děkuji za odpověď.