Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
22. 10. 2020 17:03
Dobry den,
aktualne resim jake dane bych musela platit, kdyz jsme se konecne s exmanzelem domluvili na vyporadani naseho majetku. Popisi situaci:
- nas majetek je jeden maly pozemek se stavbou
- druhy samostatny pozemek
- obe nemovitosti mame v podilovem spoluvlastnictvi, od kazde ma kazdy polovinu
- v listopadu 2018 jsme se rozvedli a kazdy se odstehoval zpet k rodicum
- v srpnu 2019 jsem si poridla sama svuj byt za sve prostredky na sve jmeno
- nyni jsme se konecne domluvili, ze ja exmanzelovi odprodam stavbu a on mne odproda pozemek
Budu tedy muset zaplatit dan z prijmu za nabyte prostredky za stavbu? Mohu si snizit zaklad dane o vsechny faktury vynalozene za stavbu? Vcetne nákupu pozemku? Vse do vyse pouze jedne popoviny hodnoty faktur? Je možné domluvit se spolu a prevest nemovitost darovaci dani nebo je pozde ? Je možné vypocitanou dan neplatit, protoze vynalozim prostredky na nakup pozemku od exmanzela? Nebo jiz nemohu, kdyz jsem si poridila vlastni byt?
Exmanzel nemusi platit dan z prijmu za pozemek kdyz penize pouzije na dodelani stavby ?
Dekuji.
S pozdravem