v prvé řadě, pokud vám byl syn svěřen do péče, tak snad nemůže pobírat RD (leda by tak rychle zplodila další dítě).
a mělo by být stanoveno výživné. mimochodem výživné jen těžko soud vyměří ve výši 5000, pokud nemá jiný příjem než RP. z vašeho dotazu mám pocit, že jste si jen tak řekli, že syna budete vychovávat vy, matka dál pobírá RP i když o dítě nepečuje, a žádné určené výživné nemáte.
takže si vyřiďte svěření do péče, výživné, a pak můžete taky pobírat řadu příspěvků (příspěvek na dítě, na bydlení, možná RP...)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
31. 10. 2020 11:57
Zdravim, chtěl by jsem se zeptat , vychovávám syna (1,8roku) už 4tým měsícem, ex přítelkyně mi první 2 měsíce nedala ani korunu a poslední 2 mesice mi dala měsíčně 5000, (rodičovský příspěvek má 10 000 ). Nechce mi dat více na malého. Ja jsem ID 1.stupně , důchod mám 6600 , musím platit nájem a ostatní věci.. jak to mám řešit?