§ 242
Neúčinnost úmyslně zkracujících právních úkonů
(1) Odporovat lze rovněž právnímu úkonu, kterým dlužník úmyslně zkrátil uspokojení věřitele, byl-li tento úmysl druhé straně znám nebo jí se zřetelem ke všem okolnostem musel být znám.
(2) Má se za to, že u úmyslně zkracujícího právního úkonu učiněného ve prospěch osoby dlužníku blízké nebo osoby, která tvoří s dlužníkem koncern21), byl dlužníkův úmysl této osobě znám.
(3) Úmyslně zkracujícímu právnímu úkonu lze odporovat, byl-li učiněn v posledních 5 letech před zahájením insolvenčního řízení.
fajn, poraďte vy podvodníkům (i tazatel i firma), kteří krátí daně tím, že firma odepisuje auto a velmi pravděpodobně i dostali vráceno dph, které "fakticky" platí někdo jiný (navíc pravděpodobně tím, že je na firmu dal prodejce nižší cenu), a teď chtějí ještě okrást věřitele. jsem na vaši radu hodně zvědavá :-)
Já bych DPH teď vrátil to je jasné nikoho neokradam jen jsem pouze v danou chvíli kdy jsem auto potřeboval neměl jinou možnost vzít ho jinak než na firmu bohužel tohle jsem nevěděl a ani firma, ale teď díky covidu se to pokazilo a DPH které jsem dostal tak jsem věděl, že po 3 letech ho budu vracet protože na tu dobu byl úvěr a nebyl v tom žádny záměr někoho okrást.. Tak nehazejte všechny lidi do jednoho pytle
Trochu vám nerozumím asi jste zažila hodně špatně věci věděl jsem, že pokud zaplatím auto za 3 roky a převede se na mě tak budu vracet státu DPH, protože to tak je do 5let... ano covid je jedna z důležitých věcí která mě do téhle situace dostala bohužel podvod mě vůbec nenapadl dělat je vidět, že lidi jen přemýšlejí jako vy a za vším vidí podvody neuvěřitelná doba, ale je to fuk mějte se a díky za radu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
2. 11. 2020 21:07
Dobrý den, rád bych se zeptal před 2 lety jsem si koupil auto, ale je napsané na firmu v které pracují. Auto bylo koupené na úvěr a ten celý platím já a teď se firma asi dostane asi do finančních problémů a na aute je už jen nesplacena malá část kterou chci doplatit a auto převést na sebe, ale je možné, že cca za 2 měsíce se firma dostane do insolovence.. Můžu o auto přijít, protože bylo psané na tuto firmu? Děkuji za odpověď