Hlavní navigace

Změna místa výkonu práce

  • (neregistrovaný)

    10. 11. 2020 16:43

    Zdravím, chci se zeptat jak je to s odstupným v případě kdy mě zaměstnavatel chce přeložit do jiného okresu, který nemám uvedený ve smlouvě a já s tímhle přeložením nesouhlasím. Děkuji za radu..

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 11. 2020 16:53

      Aion (neregistrovaný)

      Pokud s přeložením do jiného místa výkonu práce nesouhlasíte, přeložení se konat nebude.
      Aby bylo ve hře odstupné, musel by se přemisťovat zaměstnavatel nebo jeho část a vy byste z tohoto důvodu dostal výpověď, což je jiná záležitost, než kterou zmiňujete.

    • 10. 11. 2020 17:09

      Petra (neregistrovaný)

      A když mi dají výpověď poté co s přestupem souhlasit nebudu? To nedostanu nic, jen mě vyhodí?

    • 10. 11. 2020 17:21

      Aion (neregistrovaný)

      Ano, ale budou to muset umět zúřadovat. Přeložení, na které se ptáte, je možné jen se souhlasem zaměstnance, jen v rámci zaměstnavatel a jen z provozních důvodů. Pokud zaměstnavatel stanoví a vyhlásí požadavek na výkon vámi vykonávané práce spočívají v souhlasu s přeložením, a vy souhlasit nebudete, naplní se tím výpovědní důvod podle § 52 f) ZP, výpovědní důvod bez odstupného.
      Jak jsem psala, odstupné by přicházelo v úvahu při výpovědi podle § 52 b) ZP, tedy z důvodu, že se přemisťuje zaměstnavatel nebo jeho část. Této výpovědi by muselo předcházet rozhodnutí zaměstnavatele o organizační změně, ale o tom nic nepíšete, to je jiná situace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).