Výši odměny vydělíte 4. Před výpočtem každého čtvrtletí připočtete tuto částku k příjmům za dané čtvrtletí. Např. 40.000 Kč v 11/2019...do I.,II.,III.,IV/2020 započtete 10.000 Kč. Pozor na výpočet I.Q/2020. Program Vám při výpočtu průměru započte celých 40.000 Kč, musíte změnit/opravit tak, aby připočetl jen 10.000 Kč. V mém programu mám nabídku, kde si to hned při výplatě "roční" odměny nastavím dopředu a už celý rok nehlídám. Jen je jinak pro I.Q (tady 30.000 odečtu, aby zbylo jen 10.000 Kč) a jinak je v ostatních čtvrtletích, kdy těch 10.000 Kč přičítám. Bylo vysvětlení pochopitelné?
Já bych jenom doplnila, že pokud zaměstnanec v těch dalších Q nebo některém z nich nic neodpracuje, těch 10 000 se už neprojeví, jakoby vyšumí.
Píšu to z důvodu, že jsem se setkala s tím, že když už zaměstnanci pochopí, že roční odměna se dělí 4, tak nejsou ztotožněni s tím, že při neodpracované době se ta čtvrtina krátí, popř. se vůbec nebere v úvahu.
Dobrý den,
děkuji za Váš názor,ale právě jsem se setkala s tím,že roční odměna v programu se rozdělí do čtyř kvartálů stejnoměrně,ale krátí se v každěm čtvrtletí podle koeficientu pracovní doby/pracovník měl dovolenou,překážky v práci atd./Pokud měl tyto náhrady,tak si myslím,že pracovníkovi se celá částka nedostane do průměrů.Nevím,jestli takový postup je správný?
Děkuji Vám za radu.
Ivana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
12. 11. 2020 12:17
Dobrý den,moc bych Vás poprosila o radu.V měsíci listopadě,2019 byly v podniku vyplaceny roční odměny.Jelikož je to mzda zúčtovaná za delší období,jakým způsobem započítám do průměrných výdělků I.,II.III.a IV.kvartálu roku 2020?
Děkuji
Ivana