Nárok Antivirus A+

• (neregistrovaný)

13. 11. 2020 9:58

Prosím, v nárocích na Antivirus A+ je, že nesmí být dána výpověď zaměstnanci a v době vyýčtování je v prac.poměru.Vy­účtování budu podávat za říjen po zaplacených odvodech za říjen. Mám jako zaměstnavatel nárok na kompenzac A+ za říjen, jestliže zaměstnanec na jeho žádost ukončil PP dle §49 ZP dnem 30.10.? Já mu výpověď nedala.
    Prosím o rychlou odpověd. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 11. 2020 12:37

Zdeňka (neregistrovaný)

prosím, nikdo neporadí? Nevím si rady, zda tohoto zaměstnance zahrnout do vyúčtování Antivirusu A+ za říjen nebo ne. A zaměstnání trvá v době vyúčtování je myšleno, když vyúčtování posílám nebo, že je to vyúčtování za říjen a v tu dobu zaměstnanci pracovali? Jsem z toho jelen.

• 14. 11. 2020 12:50

MarBen (neregistrovaný)

Zaměstnanec je ve výpovědní lhůtě, nebo bylo ukončeno dohodou a už není vaším zaměstnancem? Podmínka je, že ke dni vyúčtování musí být zaměstnanec ve stavu, tj. stále v pracovním poměru. Příklady máte v manuálu 5 MPSV. Je to tam docela podrobně uvedeno. Pokud tedy už v listopadu není ve stavu zaměstnanců, tak podle mě nárok na kompenzaci nemáte.

• 14. 11. 2020 12:57

Brabec František (neregistrovaný)

Zdravím, pokud není ke dni podání vyúčtování zaměstnancem, podle Manuálu kap. IV. nárok není. Slyšel jsem, že na jaře se někdy podávala vyúčtování a platily odvody hned 1. a zaměstnanci končili dohodou k 2. Lépe bohužel neumím.

• 15. 11. 2020 9:21

Zdeňka (neregistrovaný)

Moc děkuji, takže pokud tomu dobře rozumím, nárok na tohoto zaměstnance není. Nebyl ve výpovědní lhůte. Ukončil na vlastní žádost dohodou k 30.10.-pátek. Od pondělí 2.11.nastoupil k jinému zaměstnavateli.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).