Také by mě zajímalo, na stránkách mpsv.cz to není zcela jasné, vzhledem k tomu, že jsou tam dvě totožné věty.
Poradí někdo ?
Zdravím, já jsem vyčetl jen tolik, že náhradu mzdy za karanténu lze čerpat jenom pod režimem A neplus. Pak jsou tu ty limity podpory, kvůli kterým se vyplňují ty další stránky vyúčtování (poskytnuté Covidotace, zahrnutí partnerských podniků) a to se u A neplus taky nezkoumalo.
Jestli to pak budou chtít vracet třeba proto, že matka matky matky matky drží v dceřinné společnosti zprostředkovaně 25,1% a chudák účetní nedisponující servisem BIS to nenapsal do vyúčtování jako partnerský podnik, tak ať si ten A plus rovnou strčí do ...
Paní Jano, stránku jsem si samozřejmě celou přečetl, ale jsem zmatený z toho, že píšou, antirivus A plus se týká zaměstnavatelů, jejichž provoz byl zcela uzavřen nebo omezen vládnímí opatřeními a u antivirus A je v podstatě to stejné (ty ostatní podmínky o matkách a spojených podnicích jdou mimo mě, není to můj případ). Já pořád nevím, o co můžu při významném omezení provozu žádat?
Pane Františku, poradíte prosím? Kromě těch spojených osob, je tam nějaký hlavní rozdíl?
Děkuji.
Nepovažuji se v tomto za odborníka, naučil jsem se spokojit se stupněm pochopení věcí, který mě stojí ještě přijatelný čas a námahu. A prosím neberte to, že si z toho dělám srandu, já to jen jinak neumím.
Prostě jestli chcete náhradu 100%, musíte se okotit o ty všechny ostatní informace.
Tím se mj. vystavíte vyššímu riziku vracení dotace, pokud by něco kikslo.
Podle čl.XI bodu 2 Dodatku se sčítají podpory pro všechny partnerské podniky. Ve chvíli, kdy máte "vícestupňovou vlastnickou strukturu" (dcera ČR-tři matky 30+30+40% různě v EU- deset pramatek zase jinde v EU, které mohou mít v ČR I JINÉ DCERY, o nichž ani nevíte) - můžete limit podpory překročit, i když to tak u první dcery ČR nevypadá. Ale VY prohlašujete, že je to přesně tak, jak jste napsal.
Podle čl. II bodu 6 Dodatku nebude-li Váš příspěvek A+ notifikován Evropskou komisí, jste povinen vrátit 20% a tím se Vám to samo překlopí v A neplus.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
15. 11. 2020 13:34
Dobrý den,
může mi prosím někdo z Vás srozumitelně vysvětlit, jaký je tedy rozdíl mezi A a A plus, když oba dva jsou pro případy, kdy byl provoz nuceně uzavřen na základě vládního opatření?
Děkuji.