Dobrý den, pokud překročíte limit, tak se budete muset registrovat jak na Slovenku tak ve Francii a odvádět DPH tam a sledovat jejich zákony o DPH, protože ten celkový limit bude překročen. A pokud se dobrovolně přihlásíte do režimu One-stop-shop tak se bude podávat speciální daňové přiznání, ve kterém se budou hlásit částky v EUR. Toto bude spravovat Finanční úřad pro Jihomoravský kraj, myslím Brno přímo. Vy, pokud budete mít One-stop-shop, tak podáte přiznání do "Brna" a "Brno" se s příslušnými státy unie vypořádá. Tak to aspoň říkala paní lektorka. Snad k tomu pak bude nějaká metodika. Já jsem svým klientům rovnou doporučila One-stop-shop.
Metodiku zatím k tomu nemám, ale na daňovém portále, je spuštění registrace od 1.4.2021. Zatím je tam jen Mini-one-stop-shop k zaregistrování a rozšířený režim One-stop-shop až od 1.4.2021. Já budu sledovat stránky FS a daňové portálu a možná se na školení taky ještě něco dozvím. Viz odkaz a snad půjde otevřít.
https://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/dpr/oss_menu_hlavni.faces
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
16. 11. 2020 7:01
Dobrý den, od 1.1.2021 měl být limit pro dodání zboží do EU 10.000,-EUR. Posunuje se to s účinností od 1.7.2021. Po tomto překročení limitu se musíme registrovat ve státech JČS a odvádět DPH tam anebo bude uplatněn režim One-stop-shop .
Platit to bude ale až od 1.7.2021, ale limit (10.000,- eur) si musíme hlídat už od 1.1. 2021?
Poradí nám někdo? Děkujeme