No já jsem zvědavá jak to bude ÚP kontrolovat, my máme 6 neschopenek, 3 lidi byli negativní a 3 pozitivní, ale ani u jednoho nemám ukončení neschopenky s karanténou a novou s nemocí :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
19. 11. 2020 13:03
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou, ohledně neschopenek či karantén v těchto případech: při návratu z Ukrajiny vyšel zaměstnanci pozitivní test a byl proto v DPN od 2.11. do 12.11. MUDr. vystavil e-neschopenku jako nemoc, což beru jako správné. Jelikož však bydlí společně na ubytovně s dalšími 3 UKR, ti byli posláni do karantény od 4.11. Dne 10.11. dva ze tří měli test s výsledkem pozitivním a jeden negativním. Jasné je, že ten s negativním výsledkem je veden stále v karanténě ( i druhý test mu vyšel negativní), ale co ti dva pozitivní ? Neměly se jejich karantény změnit na nemoc? Tzn. ukončit karanténu a ihned následující den vystavit novou pracovní neschopnost jako nemoc ? Jejich lékař i tyto dva vede stále jako v karanténě. Ještě dodávám, že o výsledcích testů vím, protože jsem vedena jako kontaktní osoba s hygienou, s UKR by se oni nedomluvili. Moc Vám děkuji za vaši pomoc. Pěkný den.