mě to naopak přijde fér. jeho dluhy vám můžou být úplně jedno. jeho děti přišly o tátu, nedědily po něm , tak aspoň dostanou něco po babičce. mě by přišlo nefér, kdyby vše měl zdědit jen jeden potomek, pokud jeho matka sama dobrovolně nerozhodla o tom, že mu chce dát vyšší podíl (ne vše, to ze zákona nejde, ledaže by druhého syna vydědila včetně vydědění jeho potomků, a i na to jsou zákonné podmínky)
a nechápu, proti čemu se chcete bránit. vy nedědíte teď vůbec nic, nejste účastníkem dědictví. a jak se může bránit váš otec proti znění občanského zákoníku fakt nevím.
zapomeňte na hamižnost. s tím se blbě žije.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 11. 2020 16:32
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak je to s dědictvím po zemřelé babičce. Šlo o maminku ze strany mého táty, který se o ní staral do poslední chvíle co žila. Měl ještě bratra,který ale už dva roky nežije a jediné co po něm zbylo byli dluhy. Nyní nastala situace kdy se řeší dědictví. A moje sestrenice podala soudně žádost o dědictví co by měl dostat její mrtvý otec,syn mrtvé babičky.
Tak by mě zajímalo jestli o to může žádat. A jak na to má reagovat můj táta.
Předem děkuji za odpověď.