Vedete účetnictví, nebo vedete daňovou evidenci, nebo uplatňujete výdaje procentem z příjmů podle § 7 odst. 7) ZDP? Pokud uplatňujete výdaje procentem z příjmů, tak ve výši 60%? Jaký jste měl daňový základ podle § 6 ZDP (ze zaměstnání)? Měl jste jiné příjmy? Z nájmu, z kapitálového majetku, ostatní příjmy podle § 10 ZDP,..
jsou dvě varianty - buď razíte taktiku - raděj vydělám o dvacet tisíc méně, než abych platil tisícovku daň.
nebo dle formulace dotazu spíš druhá - i když jsem prachy vydělal, tak je nevyfakturuji abych nemusel nic platit.
obě jsou špatně. půl roku se nechat živit státem a pak ještě spekulovat, jak nezaplatit ani kačku...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
24. 11. 2020 8:32
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jakou částku nesmím při fakturaci překročit, abych příští rok neplatil daň z příjmů. Mám ohlašovací živnost od 1.7.2020. V lednu jsem byl ještě zaměstnán a do konce června jsem byl na úřadu práce. Blíží se konec roku a tak nevím do jaké částky mohu ještě vystavit faktury, abych nemusel platit daň z příjmu. Děti nemám, ani žádnou hypotéku, pojištění...Moc děkuji za radu.